Tavsiye Yazılarım - Ümit Akçakaya

12 Mart 2021

Merhabalar, Ümit Akçakaya’nın İçe Bakış ve Uyanış eğitimine katıldım. Çok memnun kaldım. Bu eğitim benim hayatımda birçok sorunun cevabı oldu. Birlikte yaptığımız bireysel terapilerle de yıllardır çözüm bulamadığım problemleri çözümledik. Ve çözümlemeye de devam ediyoruz. Ümit bey yaptığı işi, karşısındaki insana fayda sağlayacağına inandığı için yapan bir uzman. Ders sırasında sorulara verdiği cevaplardan, tutumundan bilgiyi paylaşma konusundaki cömertliğinden bu fazlasıyla anlaşılıyor. Özellikle psikoterapi alanı hassas bir alan. Yaptığı işi bilmeyen birçok uzmandan aldığım terapilerden sonra, Ümit bey’in grup terapileri ve bireysel terapileri bana ilaç gibi geldi. Kendisinden ve verdiği hizmetlerden çok memnunum. Herkese tavsiye ederim.

Nesrin Uyanış ve Dönüşüm Çalışmasına Katılan ve Bireysel Destek Alan

1 Mart 2021

Ümit Bey'in İçe Bakış & Uyanış programından bir arkadaşım vasıtasıyla haberdar oldum. Programın içeriği ve teorik kısımdan çok pratik ve hayatın içinden gerçek konuları içermesi ilgimi çekti ve katıldım. Vaktin değerli olduğu günümüzde katıldığım eğitimlerin, programların, seminerlerin işime yarayacak nitelikte olması benim içim öncelikli kriterdir. Şunu söyleyebilirim ki Ümit Bey'in bu programı bir 66 saat daha sürse seve seve devam ederdim. Daha önce üzerine düşündüğüm ve düşünmediğim bir çok konuda vizyon kattı. Standartların ötesinde teknikleri, soruları, bakış açısıyla hem çok iyi bir örnek hem de başarılı bir terapist ve eğitmendir. Kendisi ile tanışma fırsatı bulduğum için mutluyum.

Tuba E. İçe Bakış & Uyanış Grubuna Katılan

18 Şubat 2021

Ümit Bey'i pandemi döneminde aslında fiziki ortamda terapi almak için araştırma yaparken internet üzerinden buldum. Birçok psikolog ile kendisine de durumumu anlatan ve ofis ortamında bir terapinin bana daha sağlıklı geldiğini açıkladım ancak bana "sadece online terapi veriyorum" diye dönmeyen tek mail Ümit Bey'den geldi. Kendisi ön bir görüşme ile de online terapiyi deneyebileceğimi ve sonra kararımı verebileceğimi açıkladı ondan aldığım güvenle ben de başladım. Yüksek düzeyde anksiyete ve depresyon ile başladığım terapi sürecim bunların sona ermesi ile ve ilerleme ile sona erdi. kitapları başucu kitabım oldu. Benim tavsiyem üzerine de çevremden başlayan ve hala Ümit Beyle devam eden arkadaşlarım. Benim için güzel bir tecrübe olarak aklıma gelen soruları ve çekincelerimi açıkça konuşabildiğim güvenli alanda hissettiğim bir terapi sürecim oldu. Kendisine çok teşekkür ederim.

T.B.A. Profesyonel Hizmet Alan Danışan

1 Mart 2021

Merhaba, İnsanın anlam arayışının içinde kaybolduğu, düzlüğe çıkmak istediği ve sonradan ümit hocadan da öğrendiğim üzere, "kahraman olmak" istediği anlar vardır. Bir dostumun tavsiyesi üzerine "kahramanın yolculuğu" programını düzenleyen Ümit Akçakaya ile tanıştım . Kurban olmak, tuzaklardan geçmek vardı da kahraman olmak neydi? Bunu kavramak oldukça kıymetliydi. Jungiyen psikolojiye merak saldığım dönem Ümit hocanın "içe bakış & uyanış" egitimine katıldım. Bireyleşme yolculuğumda güzel deneyimler edindim. Ümit Akçakaya özverili ve prensipli yaklaşımıyla işinin ehli birisi. Kendisinden destek almak benim için eğitici ve öğretici oldu. Dili sade ve akıcı, bildiklerini aktarma yöntemi samimi ve sıcak. Hayatınızı kahramanı olabilmeniz için, tekniğini de bilmelisiniz. Ve bunun için de bir profesyonele ihtiyacınız olur. İşte doğru adres. Kendisine bana kattıkları için teşekkür ederim.

Rabia G. İçe bakış & Uyanış çalışmasına katılan

1 Mart 2021

Arketiplerin izini sürerken sosyal medyada Ümit Beyin İçe Bakış Uyanış programını gördüm. Tanıtım metni etkileyiciydi. Program hemen hemen her bilinç seviyesine hitap eder tarzda düzenlenmiş konular çok net ve gerektiği kadar detaylı işlenmişti. Çok anlamlı bulduğum 10 haftalık yolculuğum kendimi yeniden tanımla mama katkı sağladığı için içtenlikle teşekkür ediyorum. Kendinizle tanışmak, gölgelerinizin hayatınıza olan etkilerini farklı bir bakış açısıyla değerlendirmek için ''bilgisini, emeğini sakınma yan bir kimlik olan Ümit bey'in'' bu programına ihtiyacı olanların katılmalarını tavsiye ederim. Hayatınızın iyi kilerinden olacağını düşünüyorum.

Yasemin Ş. İçe Bakış & Uyanış Atölyesine katılan

27 Şubat 2021

Ümit hocamla 5 sene önce PDR Rehberlik hizmet içi eğitiminde tanıştım. Ders sunumu ve anlatımı çok keyifliydi. Anlaşılır ve sade bir dili vardı. Daha sonra Ümit hocamın Uyanış&Dönüşüm online grubuna katıldım. Kendimi tanımamla ilgili birçok bilgiyi, özellikle gölge nedir?, gölgelerimizle yüzleşmenin ne kadar önemli olduğunu Jungen bakış açısıyla öğrendim. Jung ve arketipleri kendimi tanımamda bana rehberlik etti. İyi ki Ümit hocamı tanımışım ve iyi ki Uyanış ve Dönüşüm adlı kitaplarını okumuşum. İyi ki grup terapisine katılmışım. Özellikle güven duygusunu bana hissettirdiği için de kendimi çok şanslı hissediyorum. "Kahramanın Yolculuğunda" kurban olmayacağımı bilmek çok güzel. Bu yolculukta bizlere ışık tuttuğu için Ümit hocama çok teşekkür ediyorum. Ümit hocamla hala tanışmayanlar ne kadar şanssız.

Ganime Tezel İçe Bakış & Uyanış Atölyesine Katılan

25 Şubat 2021

İlginç bir yolculukla sürüklendim Ümit Akçakaya’nın eğitimlerine, Carl Gustav Jung okumalarıma başladığımda işte kendime iyi bir rehber buldum dedim ve eğitimlerine katıldım. Jung öğretisini, Analitik Psikolojiyi Ümit Akçakaya’nın eğitimleri sayesinde anlamaya başladım. Ama sadece bilgilenmek için değil kendi gölgelerim ve travmalarım içinde Ümit Akçakaya’dan bireysel destek aldım. Şifalandım. Yolculuğumun önemli bir katalizörü oldu. Kendisine teşekkür ederim

Uğur Profesyonel Hizmet Alan

25 Şubat 2021

Hayatı ve kendimi sorguladığım bir dönemde Ümit hocamla 21 seanslık uyanış ve dönüşüm programına başladık. Daha ilk seanstan itibaren profesyonel ve kendine has yöntemleri dikkatimi çekti. Birlikte çıktığımız bu yolda yüzleşmekten korktuğum, kaçtığım ve cevabını bulamadığım soruları Ümit hocamın rehberliğiyle çok güvenli ve rahat bir ortamda tartıştık ve konuştuk. Her seans sonrasında farkındalığımın arttığını ve kendimi ister istemez daha çok sorguladığımı fark ettim. Ve en önemlisi Ümit hocamın bana vermiş olduğu güven ve samimiyet duygusuyla kendime bile açamadığım korkularımı ona daha kolay açtım. Profesyonel yöntemleriyle benim bile fark edemediğim sorunlarımı bulmamı ve fark etmemi sağladı. Bu program sizi yeni bir size götüren bir başlangıç. Eğer siz de kendinizi daha fazla tanımak ve farkındalığınızı artırmak istiyorsanız Ümit hocam bu konuda en iyi yol arkadaşınız olacaktır.

O.K. Profesyonel Hizmet Alan

27 Şubat 2021

Umit Hoca ile terapi almaya Eylul 2020'de basladim ve hayatimda kendim icin yaptigim en iyi seylerden bi tanesi diye dusunuyorum. Terapist Bulma Yolculugu: Ben yurtdisinda yasadigim ve Turkce konusan bir terapist ile yuzyuze bireysel alabilme gibi bir durumum olmadigi icin Turkce Terapi sitesine girdim ve Terapist arama durumum orda basladi. Acikcasi terapist ararken ben hangi konularda uzman olduguna degil egitim seviyesine dikkat etmistim (maalesef bende hala bu kaygilar var, Ozellikle Turkiye gibi buyuk bir ulkede milyonlarca egitimli egitimsiz insanlarin oldugu yerde, benim icin Egitim eleme acisindan hala onemli bir kriter.). Nitekim, Turkce Terapi'deki terapistlerin detaylarini incelerken Umit Hoca'nin Bogazici mezunu olmasi, kendi kitaplarini yayinlamasi, PhD'si uzerine calismasi gibi etkenler benim secim asamamda cok onemli etkenlerdi. Sonrasi & Terapi Surecim: Acikcasi ben Umit Hoca ile terapiye baslarken, hem hayatima bir dozen/disiplin gelsin hem de icimi acayim ve ofke nobetlerimi azaltayim diye dusunmustum ve bekledigimden cok daha fazlasini buldum haftalik terapi seanslarimda. Beni men buyuk sorunum ofke patlamalarim, sinirli olmam ve duygu durum ruh halimin bozuk olmasi. Terapi surecimdeki seanslar kendimi daha iyi ve yakindan tanimama ve bir takim eksikliklerimin ve ruh hali dalgalanmalarinin sebebini daha iyi gormeme yardimci oldu. Carl Jung Ile Terapi Dahasi ve cok daha onemlisi, Umit Hoca bana Carl Jung’u tanistirdi ve ben Jung’un okyanuslarinda, dunyasinda kayboldum. Belki benim terapiden aldigim en buyuk ve paha bicilemez kazanc bu oldu cunku bir yandan Umit hoca Jung ile ruhumu besledi bir yandan ben Jung’u hayatimin mihenk taslari haline getirdim. Ne kadar kucuk adimlar gibi gorunsede Jung benim hayatimi pozitif anlamda isgal etti. Sanki kocaman bir bosluk varmis ve Jung gelip oralari doldurdu. Soyle, spor yaparken, yuruyus yaparken, yemek yaparken, seyahat ederken Netflix izleyen ben, bu zamanlarda Jung videolari izlemeye basladim. Golge konusundan belki onlarca videolar izledim ve hala izliyorum. Mandala’ya merak saldim (eskiden olsa dikkatimi bile cekmez uzerine bile dusunmezdim). Resim yapmaya, boyalara merak saldim. Dinledigim muzikler degisti, Chakra muzikleri ile uyuyup uyanmaya basladim. Ruyalarimi daha iyi hatirlamaya ve yorumlaya basladim. Jung benim hayatima onlarca minik buyulu dokunuslar getirdi ve ben yeni halimi (ne kadar ben oldum, tamam normalim diyemesem de) daha cok seviyorum. Su anki ben, Umit Hoca ile terapiye baslamadan onceki benden cok farkli. Jung hem zihinsel anlamda besledi hem sorgulattirdi, hem aglatti hem guldurdu, hem cesaret Verdi hem de kendimi tanimama yardimci oldu. Tabi ki Umit Hocanin rehberliginde oldu bunlar. Her zaman soyluyorum kendime, Umit Hoca olmasa ben oturup Jung okumazdim bile (her ne kadar okumaya, ogrenmeye, kendimi gelistirmeye cok duskun olsam bile Jung ben okuyabilecegim sevecegim kitaplar kategorisine hicbir zaman girmemisti). Anlatacak cok sey var ama, bu satirlari okuyorsaniz, bence siz de kendi kisisel yolculugunuza cikin, terapi alin ve aldirin . Kendinize yapabileceginiz en onemli yatirim ruhunuzu beslemek ve ruhunuzu sifalandirmak, inanin huzursuz bir ruh size hayatiniz boyunca surum surum surundurcektir aksi taktirde.

Şerife Bireysel destek alan aynı zamanda içe bakış & Uyanış çalışmasına katılan

27 Şubat 2021

Ümit Bey'i pandemi döneminde aslında fiziki ortamda terapi almak için araştırma yaparken internet üzerinden buldum. Birçok psikolog ile kendisine de durumumu anlatan ve ofis ortamında bir terapinin bana daha sağlıklı geldiğini açıkladım ancak bana "sadece online terapi veriyorum" diye dönmeyen tek mail Ümit Bey'den geldi. Kendisi ön bir görüşme ile de online terapiyi deneyebileceğimi ve sonra kararımı verebileceğimi açıkladı ondan aldığım güvenle ben de başladım. Yüksek düzeyde anksiyete ve depresyon ile başladığım terapi sürecim bunların sona ermesi ile ve ilerleme ile sona erdi. kitapları başucu kitabım oldu. Benim tavsiyem üzerine de çevremden başlayan ve hala Ümit Beyle devam eden arkadaşlarım. Benim için güzel bir tecrübe olarak aklıma gelen soruları ve çekincelerimi açıkça konuşabildiğim güvenli alanda hissettiğim bir terapi sürecim oldu. Kendisine çok teşekkür ederim.

T.B.A. Bireysel Destek Alan
Açılacak eğitim ve etkinliklerden haberdar olmak için iletişim bilgilerinizi paylaşabilirsiniz